• 500 gr kuru bakla • yarım su bardağı Gaia Oliva zeytinyağı • 1 soğan • 1 demet dereotu • 1 limon suyu • 5~6 dal maydanoz • yarım çay kaşığı toz kırmızı biber • tuz
Yapılışı İlk olarak kuru baklayı bol suyla ıslatın ve tencerede bekletin. Ertesi gün bol suda yıkayıp süzün. Soğanı soyup ince ince kıyın. Tencereye aldığınız zeytinyağına soğanı ilave edip kavurun. Üzerine baklaları ilave edin ve 3-4 su bardağı su ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada dereotunu temizleyip kıydıktan sonra, tencereye ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp, püre haline getirin. Sonrasında limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan favaya memecik zeytinyağını gezdirip dere otu ile de süsledikten sonra yemeğe hazır. Afiyet olsun.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.