Gaia Oliva Blog
 
28.04.2025

Farklı Lezzetlere Yer Açın: Semizotu Çorbası

Mevsimin tazeliği sofralarımıza taşınıyor! Hafifliğiyle öne çıkan hem doyurucu hem de lezzetli bir tarifle geldik: Semizotu çorbası.

Yaz aylarının en sevilen yeşilliklerinden biri olan semizotunu bu kez farklı bir şekilde değerlendiriyoruz. Et suyunun lezzeti, zeytinyağının zarafeti ve sebzelerin doğallığıyla birleşince ortaya iç ısıtan ama hafif bir çorba çıkıyor.

Malzemeler

● 1 litre et suyu
● 2 demet semizotu
● 1 adet soğan
● 1 adet kabak
● 1 diş sarımsak
● 3 çorba kaşığı Gaia Oliva Everyday Ayvalık
● 1 çay kaşığı balzamik sirke
● Tuz
● 1 tutam şeker
● Karabiber

Hazırlanışı

  • Semizotunu ayıklayıp, temizce yıkadıktan sonra yaprak ve dallarını ayrı ayrı büyük parçalar halinde kesin. Birkaç yaprak semizotunu da servis sırasında kullanmak üzere bir kenara ayırın.
  • Soğan, kabak ve sarımsağı bir tencereye alarak 4-5 dakika süreyle soteleyin. Daha sonra et suyunu, tuzu,1 tutam şekeri ve karabiberi ilave edin ve sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  • Sebzeler pişince önce semizotu dallarını, 2-3 dakika sonra da yapraklarını tencereye atarak hızlıca karıştırın. Çorba tekrar kaynama noktasına geldiğinde semizotunun ölmemesi için hemen ocaktan alın.
  • Çorbayı püre haline getirmek için mutfak robotunda veya el blender’ında çekin.
  • Servis edin.

Birkaç Küçük Not

  • Bu çorbanın sırrı, semizotunu fazla pişirmemekte. O yüzden son dakikalarda eklemek önemli.
  • Gaia Oliva Everyday Ayvalık zeytinyağı, çorbanıza sadece lezzet değil, sağlıklı yağlarla dengeli bir doku da kazandırıyor.
  • Balzamik sirke, semizotunun kendine has hafif ekşiliğini vurgularken şekerle güzel bir denge kuruyor.
  • Et suyu yerine dilerseniz sebze suyu da kullanabilirsiniz.

Bugün mutfağınızda şef sizsiniz. Afiyet olsun.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR